Los Angeles: 16 Octombrie 2019
Joi, 17 Octombrie - Sf. Prooroc Oseea; Sf. Cuv. Mc. Andrei Criteanul

Citirile zilei:
Epistolele Pauline: Epistola Catre Romani A Sfântului Apostol Pavel 9:18-33
Noul Testament: Sfânta Evanghelie Dupa Luca 9:49-56Sf. Prooroc Osea

 • Pătimirea Cuviosului Mucenic Andrei din Creta, care a pătimit pentru icoane
 • Pătimirea Sfinților fără de arginți și frați buni, Cosma și Damian, și a celor împreună cu dânșii
 • Tot în această zi...
  Pomenirea Sfântului Prooroc Osea

  Sfântul prooroc Osea era fiul lui Veriin de la Valemot, din seminția Isahar, bărbat temător de Dumnezeu.

  În acea vreme mulți din poporul lui Israel, abătându-se de la Dumnezeu și uitând facerile de bine și minunile Lui, se închinau idolilor, iar el slujea lui Dumnezeu, Celui ce a făcut cerul și pământul și Care a scos pe părinții lor din Egipt cu mâna tare; îi învăța pe oamenii cei rătăciți de la adevăr și îi întorcea prin sfaturile sale cele înțelepte la strămoșeasca dreaptă credință.

  Umplându-se de Duh Sfânt, mult a proorocit pentru Israel și pentru venirea lui Hristos și învierea Sa, precum se vede în cartea lui.

  Pentru că a scris prooroceștile sale cuvinte, însumând paisprezece capete care se socotesc în Sfânta Scriptură ca fiind grăite prin Sfântul Duh.

  Osea a viețuit ani îndelungați, cu 822 de ani înainte de nașterea lui Hristos.

  Iar numele lui se tâlcuiește: mântuitor, păzitor sau umbritor.

  A murit întru bătrânețe adânci și cinstite și a fost îngropat cu pace în pământul său.  Ascultați Sinaxarul zilei - Podcast - iTunes
  Rubrică audio realizată de părintele arhidiacon Adrian Mazilița și preluată prin amabilitatea www.sinaxar.ro

  Pentru înregistrarea preferințelor dvs. apăsați aici
  Rugaciunea de dimineata

  Rugaciunile incepatoare :

  Sculandu-ne din somn fara de lene si trezindu-ne, sa ne departam de asternut si indata intorcandu-ne cu fata catre rasarit, sa ne inchinam de trei ori, cu mana pana la pamant, zicand :
  In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
  Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
  Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
  Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
  Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.
  Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
  Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Treime : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
  Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
  Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
  Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
  Si rugaciunea aceasta a Sfintei Treimi :
  Din somn sculandu-ma, multumescu-ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga Ta rabdare nu Te-ai maniat pe mine lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele; ci ai facut iubire de oameni, dupa obicei, si in deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa ma invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant in marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau : al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  Rugăciunea de Joi

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiule și Cuvântul Lui Dumnezeu Tatăl, care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, și cu mare umilință ai spălat picioarele lor, și ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine și vin în mâinile Tale cele Sfinte și binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuși Trupul și Sângele Tău, cu care i-ai împărtășit, zicând: "Luați, mâncați și beți, că acestea sunt Trupul și Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre." Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălțat la cer și ai șezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărătești împreună cu El în veci, ca Unul Născut Fiul Său preaiubit.
  Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, și cele ale Sfântului Nicolae, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii și ale celor răposați.
  Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinți, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curățitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele și să curățească inima mea cea necurată și sufletul meu, că așa, cu vrednicie, cu curăție și cu umilință să mă împărtășesc cu Sfintele Tale Taine, acum și în timpul morții mele, iar în ora despărțirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu împreună cu tine, fără de nici o frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin.
  © 2019 ViataCrestina.org. All rights reserved.