Los Angeles: 2 Aprilie 2020
VECHIUL TESTAMENT - CARTEA JUDECĂTORILOR
Quick Go: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]

CAPITOLUL 15
Răzbunarea lui Samson. 
1.Peste câteva zile, în timpul seceratului grâului, a venit Samson să se vadă cu femeia sa, aducând cu sine un ied. Iar când a zis: "Mă duc la femeia mea în odaia de dormit", tatăl ei nu l-a lăsat să intre. 
2.Și a zis tatăl ei: "Eu am socotit că ai urât-o și am măritat-o cu un prieten al tău; iată sora ei mai mică e mai frumoasă decât ea; să fie aceasta în locul aceleia". 
3.Samson însă le-a zis: "De acum eu voi fi drept înaintea Filistenilor, dacă mă voi apuca să le fac rău". 
4.Apoi Samson s-a dus și a prins trei sute de vulpi, a luat făclii, a legat câte două vulpi de coadă și intre ele câte o făclie; 
5.După aceea a aprins făcliile și a dat drumul vulpilor prin grânele Filistenilor și a aprins și clăile și grâul nesecerat, viile și livezile de măslini. 
6.Și ziceau Filistenii: "Cine oare a făcut aceasta?" Și li s-a spus: "Samson, ginerele Timneanului, căci acesta i-a luat femeia și a dat-o după un prieten al lui". Atunci Filistenii s-au dus și au ars-o cu foc și pe ea și casa tatălui ei. 
7.Dar Samson le-a zis: "Cu toate că ați făcut aceasta, eu tot am să mă răzbun pe voi și numai atunci am să mă liniștesc". 
8.Și le-a sfărâmat fluierele picioarelor și șoldurile și apoi s-a dus și a șezut în peștera de la stânca Etam. 
9.Filistenii însă s-au dus și și-au așezat tabăra în Iuda și s-au întins până la Lehi. 
10.Iar locuitorii lui Iuda au zis: "Pentru ce ați ieșit voi asupra noastră?" Și ei au zis: "Am venit să legăm pe Samson, ca să facem cu el cum a făcut și el cu noi". 
11.Atunci s-au dus trei mii de oameni din Iuda la peștera de la stânca Etam și au zis către Samson: "Nu știi tu, oare, că Filistenii domnesc peste noi? De ce ne-ai făcut tu una ca asta?" El însă a zis: "Cum s-au purtat ei cu mine, așa m-am purtat și eu cu ei". 
12.I-au zis lui: "Noi am venit să te legăm, ca să te dăm în mâinile Filistenilor". Atunci Samson le-a zis: "Jurați-vă mie că nu mă veți ucide!" 
13.Și ei au răspuns: "Nu, noi numai te vom lega și te vom da în mâinile lor, dar de omorât nu te vom omorî". Și l-au legat cu două funii noi și l-au dus din peșteră. 
14.Dar când s-a apropiat el de Lehi, Filistenii l-au întâmpinat cu strigăte. Atunci s-a coborât peste el Duhul Domnului și funiile care erau peste mâinile lui s-au făcut ca niște câlți arși de foc și au căzut legăturile de pe mâinile lui. 
15.Iar el găsind o falcă sănătoasă de asin, și-a întins mâna, a luat-o și a ucis cu ea o mie de oameni. 
16.Apoi a zis Samson: "Cu o falcă de măgar o ceată, două cete am stins, Cu o falcă de măgar o mie de oameni am ucis". 
17.Și zicând acestea, a aruncat falca din mâini și a numit locul acela Ramat-Lehi. 
18.Simțind însă sete mare, a strigat către Domnul și a zis: "Tu ai făcut prin mâna robului Tău această mare izbăvire; iar acum eu mor de sete și voi cădea în mâinile celor netăiați împrejur". 
19.Atunci a deschis Domnul o crăpătură într-o stâncă din Lehi și a curs din ea apă. Și a băut Samson și și-a astâmpărat setea și duhul lui s-a înviorat. De aceea s-a și numit locul acela: "Izvorul celui ce strigă", care este în Lehi până în ziua de astăzi. 
20.Și a fost el judecător în Israel pe vremea Filistenilor douăzeci de ani. 

© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.