Los Angeles: 23 Ianuarie 2020
VECHIUL TESTAMENT - CARTEA ÎNTÂI A REGILOR
Quick Go: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31]

CAPITOLUL 27
David în Țiclag. 
1.Atunci și-a zis David în inima sa: "Voi cădea cândva în mâinile lui Saul și nu-mi rămâne nimic mai bun decât să fug în țara Filistenilor; astfel Saul va înceta de a mă mai căuta prin toate meleagurile lui Israel, iar eu voi scăpa din mâna lui". 
2.S-a sculat deci David și a plecat el însuși și cei șase sute de bărbați care erau cu el, la Achiș, fiul lui Maoc, regele Gatului. 
3.Și a trăit David la Achiș în Gat, el și oamenii lui, fiecare cu familia sa, David și amândouă femeile sale, Ahinoam izreeliteanca și Abigail carmeliteanca, fosta femeie a lui Nabal carmelitul. 
4.Și i s-a spus lui Saul că David a fugit în Gat și nu s-a mai apucat să-l caute. 
5.David însă a zis către Achiș: "De am aflat trecere înaintea ta, atunci să mi se dea loc în una din cetățile țării și voi locui acolo; la ce să locuiască robul tău în cetatea regelui împreună cu tine?" 
6.Atunci i-a dat Achiș Țiclagul și de aceea Țiclagul a rămas al regilor Iudei până astăzi. 
7.Tot timpul cât a trăit David în țara Filistenilor a fost un an și patru luni. 
8.În vremea aceea a ieșit David cu oamenii săi și au năvălit asupra Gheșurenilor, Ghirzenilor și Amaleciților, care locuiau demult această țară până la Șur și până la țara Egiptului. 
9.Și a pustiit David tara aceea și n-a lăsat în viață nici bărbat, nici femeie; iar oile și boii, asinii, cămilele și lucrurile le-a luat și, întorcându-se, a venit la Achiș. 
10.Iar Achiș a zis către David: "Asupra cui ai năvălit acum?" Răspuns-a David: "Asupra laturii de miazăzi de Ierahmeel și asupra laturii de miazăzi a Cheneilor". 
11.și nu a lăsat David în viață nici bărbat, nici femeie, nici n-a adus în Gat, zicând: "Aceștia ar putea să ne pârască și să zică: Așa a fost David și astfel a fost purtarea lui în timpul șederii lui în țara Filistenilor". 
12.Și s-a încrezut Achiș în David, zicând: "Acesta a ajuns să fie urât poporului său Israel și va fi pe veci sluga mea". 

© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.