Rugãciuni

Trei zile de rugaciune catre Sfantul Francisc de Assisi

Sfântul Francisc

Trei zile de rugaciune catre Sfantul Francisc de Assisi

Trei zile de rugaciune catre Sfantul Francisc de Assisi


 • Ziua I
  Sfinte Francisc, din tinerete te-ai lepadat de bunavoie de toate cele pamantesti spre a-l urma mai indeaproape pe Isus Cristos pe calea saraciei si a umilintei; exemplul tau i-a atras pe foarte multi, ajutandu-i sa lase calea ratacirii si a pacatului si sa inceapa o viata noua in Cristos. Te rugam, dobandeste-ne harul sa ne dezlipim si noi de cele lumesti si trecatoare, ca sa putem castiga bunurile adevarate si vesnice.

  Ziua a-II-a
  Sfinte Francisc, tu ai meditat adeseori suferintele si moartea Mantuitorului nostru si ai voit ca toti oamenii sa aiba parte de binefacerile rascumpararii. Te rugam, dobandeste-ne harul sa ne plangem neincetat greselile prin care de nenumarate ori l-am rastignit pe Domnul nostru, Isus Cristos. Ajuta-ne sa fim si noi din ceata acelora care vor binecuvanta in veci milostivirea ta.

  Ziua a-III-a
  Sfinte Francisc, tu ai iubit mai presus de toate suferintele si crucea lui Isus si te-ai invrednicit sa primesti in trupul tau semnele Rastignitului, a carui imagine vie ai fost pe pamant. Te rugam, dobandeste-ne harul sa purtam si noi cu rabdare crucea de fiecare zi pentru ca urmandu-l astfel pe Isus, sa ne invrednicim de acea fericire care le este pregatita de Dumnezeu celor care plang.
  V: Roaga-te pentru noi, sfinte Francisc.
  R: Ca sa ne facem vrednici de fagaduintele lui Cristos.
  Doamne Isuse, tu ai reinnoit in trupul sfantului Francisc semnele rastignirii tale spre a ne inflacara inimile reci cu focul iubirii divine. Pentru vredniciile si rugaciunile sfantului Francisc, te rugam, da-ne sa purtam cu rabdare crucea datoriilor zilnice, aducand roade vrednice de mantuire. Tu care vietuiesti si domnesti in vecii vecilor. Amin.