Astãzi

Sf. Mc. Paramon, Filumen şi Valerian

Astãzi: Miercuri, 29 Noiembrie, 2023 - Sf. Mc. Paramon, Filumen şi Valerian
Postul Crãciunului (15 Noiembrie - 24 Decembrie)

Astãzi

Citirile zilei:
Epistolele Pauline: Epistola Întâia Catre Timotei A Sfântului Apostol Pavel 1:18-20;2:8-15
Noul Testament: Sfânta Evanghelie Dupa Luca 20:1-8Vieţile Sfinţilor:
Pãtimirea Sfântului Mucenic Paramon şi a celor împreunã cu dânsul
Cuviosul Acachie Ascultãtorul


     

Perioada Octoihului

Versetul Zilei:
Vechiul Testament: Psalmii 61:6
Capitolul 61
6. Cã El este Dumnezeul meu şi Mântuitorul meu, Sprijinitorul meu; nu mã voi strãmuta.

Citeşte Tot Capitolul

Rugãciuni

Rugãciuni

Rugãciunile de astãzi miercuri dimineaţa

Rugãciuni


Rugãciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice şi Atotândurate! îmi aduc aminte cã Te-ai nãscut Om din Sfânta Fecioarã în peştera şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel vicelan, ca sã ne rãscumperi pe noi, pãcãtoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndurã-Te de mine, vânzãtorul!
Primeşte, Doamne, aceastã micã a mea rugãciune, şi umilitã a mea voinţã, cã mã întristez pentru cã Te-am întristat, şi mã amãrãsc pentru cã Te-am supãrat fãrã de numãr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toatã speranţa, şi cred cã Tu, care din iubire de oameni ai primit sã fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca sã mã mântuieşti de chinurile cele de veci, şi sã mã învredniceşti împãrãţiei Tale.
Nu Te depãrta de la mine, Doamne, şi ajutã-mi, ca în toate sã fac voia Ta, şi sã nu Te mai rãstignesc în toate zilele cu faptele mele cele pãcãtoase, nici sã Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum fãceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pãcãtoasã sã-Ţi spãl picioarele, cu lacrimile ochilor rnei, pentru ca sã mã învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce; "Iertate sã-ţi fie pãcatele.." Amin.
Rugaciunea de dimineata

Rugaciunile incepatoare :

Sculandu-ne din somn fara de lene si trezindu-ne, sa ne departam de asternut si indata intorcandu-ne cu fata catre rasarit, sa ne inchinam de trei ori, cu mana pana la pamant, zicand :
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.
Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Treime : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Si rugaciunea aceasta a Sfintei Treimi :
Din somn sculandu-ma, multumescu-ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga Ta rabdare nu Te-ai maniat pe mine lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele; ci ai facut iubire de oameni, dupa obicei, si in deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa ma invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant in marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau : al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.