Mâine

†) Sf. Teotim, Episcopul Tomisului; Cuv. Teodor Trihina; Sf. Ap. Zaheu

Mâine: Sâmbãtã, 20 Aprilie, 2024 - †) Sf. Teotim, Episcopul Tomisului; Cuv. Teodor Trihina; Sf. Ap. Zaheu
Postul Sfintelor Paşti (18 Martie - 4 Mai)

Mâine

Citirile zilei:


Vieţile Sfinţilor:
Pomenirea sfinţilor mucenici Victor, Zotic, Zinon, Achindin, Chesarie, Severian, Hristofor, Teona şi Antonin (SINAXAR )
Pomenirea preacuviosului pãrintelui nostru Teodor Trihina (SINAXAR )


     

Perioada Triodului

Versetul Zilei:
Vechiul Testament: Pildele Lui Solomon 3:5-6
Capitolul 3
5. Pune-ţi nãdejdea în Domnul din toatã inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta. Pe toate cãile tale gândeşte la Dânsul şi El îţi va netezi toate cãrãrile tale.
6. Nu fii înţelept în ochii tãi; teme-te de Dumnezeu şi fugi de rãu;

Citeşte Tot Capitolul

Rugãciuni

Rugãciuni

Rugãciunile de mâine sâmbãtã dimineaţa

Rugãciuni


Rugãciunea de Sâmbãtã

Doamne Iisuse Hristoase, Judecãtorul meu Preadrept! Cunosc cã pãcatele mele sânt fãrã de numãr. De aceea Te rog în aceastã zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi îndumnezeitul Tãu suflet şi de acolo ai depãrtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strãmoşilor noştri, cãci i-ai mântuit de sclavia cea cumplitã şi i-ai suit în rai.
Îngroapã pãcatele mele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca sã piarã din mintea mea şi sã nu se mai lupte cu sufletul meu. Lumineazã întunecatul iad al inimii mele, alungã întunericul pãcatelor mele, şi suie mintea mea la cer, ca sã mã bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugãciune ca o tãmâie mirositoare, pentru rugãciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vãzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, şi de durerile Tale cumplite i s-a rãnit inima; care împreunã cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au vãzut înviat din morţi şi la înãlţarea Ta Te-a vãzut suindu-Te de la pãmânt la cer, însoţit de Sfinţii Tãi îngeri.
Îndurã-Te, Doamne, şi de cei vii şi de cei rãposaţi, pentru rugãciunile Sfinţilor Tãi, cãtre care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vã ruga Lui, ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumãrate pãcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere dupã cuviinţã.
Nu încetaţi a vã ruga, pentru ca prin rugãciunile voastre, pãcãtoşii sã câştige iertare, sãracii ajutorul, întristaţii mângâiere, bolnavii sãnãtate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire, şi toţi împreunã Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mãrirea lui Dumnezeu Celui în Treime lãudat, Cãruia i se cuvine cinste şi închinãciune în veci. Amin.
Rugaciunea de dimineata

Rugaciunile incepatoare :

Sculandu-ne din somn fara de lene si trezindu-ne, sa ne departam de asternut si indata intorcandu-ne cu fata catre rasarit, sa ne inchinam de trei ori, cu mana pana la pamant, zicand :
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.
Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Treime : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Si rugaciunea aceasta a Sfintei Treimi :
Din somn sculandu-ma, multumescu-ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga Ta rabdare nu Te-ai maniat pe mine lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele; ci ai facut iubire de oameni, dupa obicei, si in deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa ma invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant in marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau : al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.