Mâine

<B>(†) Sf. Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;</B>

Mâine: Joi, 30 Noiembrie, 2023 - (†) Sf. Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
Dezlegare la peşte
Postul Crãciunului (15 Noiembrie - 24 Decembrie)

Mâine

Citirile zilei:
Utrenie: Sfânta Evanghelie Dupa Matei 4:18-23
Epistolele Pauline: Întâia Epistola Catre Corinteni A Sfântului Apostol Pavel 4:9-16
Noul Testament: Sfânta Evanghelie Dupa Ioan 1:35-51Vieţile Sfinţilor:
Viaţa Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat


     

Perioada Octoihului

Versetul Zilei:
Vechiul Testament: Psalmii 118:114-115
Capitolul 118
114. Ajutorul meu şi sprijinitorul meu eşti Tu, în cuvântul Tãu am nãdãjduit.
115. Depãrtaţi-vã de la mine cei ce vicleniţi şi voi cerceta poruncile Dumnezeului meu.

Citeşte Tot Capitolul

Rugãciuni

Rugãciuni

Rugãciunile de mâine joi dimineaţa

Rugãciuni


Rugãciunea de Joi

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul Lui Dumnezeu Tatãl, care în ziua de astãzi ai luat Cina cea de pe urmã, cu ucenicii Tãi, şi cu mare umilinţã ai spãlat picioarele lor, şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiascã, le-ai fãcut însuşi Trupul şi Sângele Tãu, cu care i-ai împãrtãşit, zicând: "Luaţi, mâncaţi şi beţi, cã acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca sã se ierte pãcatele voastre." Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înãlţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatãlui Tãu, sã împãrãteşti împreunã cu El în veci, ca Unul Nãscut Fiul Sãu preaiubit.
Rogu-Te deci, pentru rugãciunile ucenicilor Tãi, şi cele ale Sfântului Nicolae, iartã pãcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor rãposaţi.
Dã-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca sã-mi plâng pãcatele. Darul Tãu cel curãţitor, care a spãlat picioarele ucenicilor Tãi, sã spele şi sã curãţeascã inima mea cea necuratã şi sufletul meu, cã aşa, cu vrednicie, cu curãţie şi cu umilinţã sã mã împãrtãşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despãrţirii mele, cu bucurie sã se suie sufletul meu împreunã cu tine, fãrã de nici o fricã, întrebare sau împiedicare sã trec vãmile vãzduhului, intrând în mãrirea Ta cea cereascã. Ajutã-mi, Doamne, ca sã Te mãresc în veci, sã mã închin Numelui Tãu Celui Sfânt. Amin.
Rugaciunea de dimineata

Rugaciunile incepatoare :

Sculandu-ne din somn fara de lene si trezindu-ne, sa ne departam de asternut si indata intorcandu-ne cu fata catre rasarit, sa ne inchinam de trei ori, cu mana pana la pamant, zicand :
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.
Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Treime : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Si rugaciunea aceasta a Sfintei Treimi :
Din somn sculandu-ma, multumescu-ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga Ta rabdare nu Te-ai maniat pe mine lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele; ci ai facut iubire de oameni, dupa obicei, si in deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa ma invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant in marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau : al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.