Los Angeles: 1 Octombrie 2020
SFÂNTUL ANTON:

RUGĂCIUNE PENTRU REUSITA LA EXAMEN

Sfinte Antoane, tu ai căutat cu mare sârguintă adevărul si ai stiut să unesti credinta cu stiinta. Tu ai dobândit întelepciunea prin muncă si rugăciune. Din smerenie ti-ai ascuns priceperea, însă Dumnezeu te-a făcut cunoscut, pentru ca să fii lumină si altora.

Îndemnat de exemplul tău vreau si eu să progresez în viata crestină si în stiintă. Mă adresez tie, mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie să îl dau. M-am pregătit constiincios, dar mă tem ca nu cumva emotia sau neatentia să lipsească munca mea de roadele cuvenite. Luminează-mi mintea, întăreste-mi memoria si dă-mi priceperea necesară, ca să răspund corect si cuviincios, spre edificarea examinatorilor mei. Fereste-i de orice răutate omenească pentru ca să tină cont de capacitatea mea si de munca depusă, si să nu fie influentati de alte considerente.

Ajută-mă să trec cu bine această probă, care va fi un pas înainte pe drumul vietii mele si o răsplată meritată pentru truda si grija părintilor mei. Ajută-mă să adâncesc cunostintele mele, ca ele să nu se oprească la suprafată, ci să ajungă la izvorul întelepciunii si al stiintei care este Dumnezeu. Amin.

© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.