Los Angeles: 1 Octombrie 2020
SFÂNTUL ANTON:

RUGĂCIUNE PENTRU O CĂSĂTORIE FERICITĂ

Sfinte Antoane, tu ai îndrumat pe atâtia tineri pe drumul vietii si le-ai dobândit ajutor de la Dumnezeu ca să poată întemeia o familie fericită si astfel să aibă parte de o viată frumoasă.

Stiu că si viitorul meu este în mâinile lui Dumnezeu, Stăpânul cerului si al pământului, dar teama de primejdiile care mă înconjoară - uneltirile celor răi, farmecele, descântecele - mă fac uneori să mă clatin în credintă. De aceea alerg la ajutorul tău. Toti cei care si-au încredintat viitorul în mâinile tale au fost călăuziti pe drumul cel bun.

Dobândeste-mi de la Dumnezeu răbdare ca să nu mă pripesc în alegerea mea; credintă, ca să descopăr mereu vointa lui; supunere la această vointă si seriozitate în pregătirea mea pentru viata de familie.

Întăreste-mi convingerea că Dumnezeu nu părăseste făpturile sale si le conduce prin providenta sa. Domnul nostru Isus Cristos ne-a învătat: 'Căutati mai întâi împărătia lui Dumnezeu si dreptatea lui si toate celelalte vor veni pe deasupra' (Mt 5, 35).

Bunul meu mijlocitor, eu sunt dispus să duc o viată cinstită si supusă vointei lui Dumnezeu. Fereste-mă de orice rău si ajută-mă să-mi găsesc un tovarăs credincios (o tovarăsă credincioasă), pentru ca astfel, amândoi să fim fericiti pe drumul vietii si să ajungem să ne bucurăm de slava cerească. Amin.

© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.