Los Angeles: 29 Octombrie 2020
SFÂNTUL APOSTOL SI EVANGHELIST IOAN:

RUGACIUNE CĂTRE SFÂNTUL APOSTOL SI EVANGHELIST IOAN

Sfinte Ioan, Isus te-a chemat sa devii pescar de oameni, iar tu l-ai urmat cu ravna. Inima ta feciorelnica ardea de o dragoste atat de vie fata de Invatatorul tau, incat El te-a facut partas la cele mai insemnate evenimente din viata sa. Pe muntele Tabor ti-a dezvaluit frumusetea sa dumnezeiasca; pe muntele Maslinilor ti-a aratat firea sa omeneasca strivita de durerea agoniei; la Cina cea de taina ti-a ingaduit sa-ti rezemi capul de pieptul Lui, iar pe muntele Calvarului ai fost singurul apostol martor al iubirii sale fara de margini care l-a facut sa-si dea viata pentru mantuirea lumii. Cand te aflai sub Cruce, Isus ti-a incredintat-o pe Mama sa Preasfanta si astfel si noi am devenit fiii ei.
Aceste daruri atit de mari ale iubirii, ni le-ai impartasit cu generozitate prin Evanghelia si scrisorile tale, in care ne indemni sa raspundem cu iubire la iubirea infinita a lui Dmnezeu.
Ajuta-ne sa te urmam pe calea nevinovatiei, care te-a facut atit de placut in ochii lui Isus, iar daca am pierdut harul primit prin Botez, calauzeste-ne pe calea pocaintei si a iubirii, care acopera multimea pacatelor prin meritele lui Isus Cristos Domnul nostru. Amin.

© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.