Los Angeles: 27 Septembrie 2020
SFÂNTUL ANTON:

RUGĂCIUNE PENTRU UN BOLNAV

O, milostive sfinte Antoane, care fiind plin de dragoste si de putere dumnezeiască ai ajutat pururea si pretutindeni pe aproapele tău, si cu rugăciunea ta ai vindecat chiar si pe acela pentru care nu mai era nici o nădejde, încât lumea toată te numeste "Sfântul minunilor", te rugăm să-ti arăti puterea si iubirea ta fată de sărmanul bolnav N..., care si-a pus toată încrederea în tine.

Dumnezeu, o slăvite Antoane, ti-a dat în cer puterea de a face minuni spre vindecarea bolnavilor de orice fel. De aceea, vino din cer ca un înger de mângâiere la patul acestui bolnav; alină-i durerea sau redă-i sănătatea deplină, dacă aceasta va fi spre mântuirea sufletului său.

Dacă însă Dumnezeu în vointa sa de nepătruns, a hotărât ca el să sufere mai departe sau chiar să părăsească această vale de lacrimi, atunci fii de fată în cel din urmă moment al vietii lui. Trezeste în sufletul lui o căintă sinceră de păcate, ca să primească cu folos ultimele Sacramente; întăreste-l ca să întâmpine moartea cu supunere fată de vointa lui Dumnezeu si astfel să treacă din această viată la fericirea raiului, unde să laude pentru toată vesnicia milostivirile lui Dumnezeu si bunătatea ta. Amin.


© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.