Los Angeles: 27 Septembrie 2020
SFÂNTUL ANTON:

RUGĂCIUNE CĂTRE PRUNCUL ISUS CARE A BINEVOIT SĂ COBOARE ÎN BRATELE SFÂNTULUI ANTON

Isuse, Prunc ceresc, te ador în bratele slujitorului tău credincios, sfântul Anton si doresc să te cinstesc si să te iubesc cu aceeasi dragoste ca a lui. Tu ai voit să vii în bratele sale pentru că el ti-a ascultat cuvântul si l-a împlinit cu fidelitate. În acea clipă Tu i-ai dăruit atâtea comori ceresti, încât o viată întreagă a putut împărti si altora din ele.

Întreaga omenire recunoaste aceasta când se închină în fata icoanei sau a statuetei sfântului Anton cu pruncul Isus în brate. Isuse, Fiul lui Dumnezeu si Mântuitorul meu, mă închin tie si te ador ca si slujitorul si prietenul tău, sfântul Anton. Ajută-mă să fiu statornic în această supunere fată de tine si s-o dovedesc mai ales prin faptele mele.

Acum îndrăznesc să-ti arăt si necazul în care mă aflu pentru a depune la picioarele tale povara inimii mele (mentioneaza cererea). Nădăjduiesc să fiu ascultat pentru bunătatea ta si mijlocirea sfântului Anton. Te implor asadar pentru mila ta nemărginită, pentru meritele Preasfintei tale Mame si pentru fidelitatea sfântului Anton, să mă ajuti acum si totdeauna, iar la sfârsitul vietii să mă faci părtas de fericirea vesnică. Tu care vietuiesti si domnesti în vecii vecilor. Amin.

© 2020 ViataCrestina.org. All rights reserved.